Εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταικών συστήματων

1. Φωτοβολταϊκά Πάνελ

H εταιρεία ΤΕΧΝΗ GROUP δραστηριοποιείται στον χώρο των φωτοβολταϊκών συστημάτων παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε ανταγωνιστικές τιμές και απευθύνεται σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος της ΤΕΧΝΗ GROUP είναι η πραγματοποίηση έργων με μακρύ ορίζοντα και μηδενικό ρίσκο για τους πελάτες της. Η οικονομοτεχνική μελέτη για τα φωτοβολταικά συστήματα είναι άρτια τεχνικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη με στόχο πάντα την βέλτιστη απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στην ΤΕΧΝΗ GROUP σας εξασφαλίζουμε την σωστή και προβλεπόμενη εγκατάσταση. Όλοι οι τεχνικοί μας είναι πιστοποιημένοι και παρέχουμε γραπτώς εγγύηση για την οποιαδήποτε εργασία.

2. Πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας

Δεδομένου ότι θα καλύπτετε μέρος των ενεργειακών σας αναγκών με την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει το ηλιακό σας σύστημα, οι λογαριασμοί σας θα μειωθούν. Το πόσο που θα εξοικονομήσετε στο λογαριασμό σας θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του ηλιακού συστήματος και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Επιπλέον, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά υπάρχει επίσης η δυνατότητα να λάβετε πληρωμές για την πλεονάζουσα ενέργεια που εξάγετε πίσω στο δίκτυο Ηλεκτρισμού ( ΔΕΗ ). Εάν παράγετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από όσο χρησιμοποιείτε.

Μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύξηση της αξίας του σπιτιού σας.

Προσφέρουν μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση

3. Πηγή ενεργειακής αυτονομίας

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα αποτελούν την πηγή ενεργειακής αυτονομίας για χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα. Το φωτοβολταϊκό σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ενέργεια. Η απόδοση του συστήματος εξαρτάται πάντα από την επιλογή ποιοτικού και αξιόπιστου φωτοβολταϊκού πάνελ.

Φωτοβολταϊκά – Συχνές ερωτήσεις

Για τον σωστό υπολογισμό κόστους ενός φωτοβολταϊκού συστήματος αρχικά θα πρέπει να υπολογίσετε τις ανάγκες σας σε ηλεκτρισμό (πόσες κιλοβατώρες το μήνα θα καταναλώνετε) Ενδεικτικά ένα μέσο σπίτι με ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά και με χρήση air condition, καυστήρα πετρελαιου και ηλεκτρική κουζίνα, καταναλώνει 400-650 KWh το μήνα. Για να παραχθούν 250 KWh το μήνα από φωτοβολταϊκά απαιτούνται περίπου 10 πάνελ φωτοβολταϊκών των 200 watt το καθένα μαζί με τις μπαταρίες και τα παρελκόμενα. Μαζί με την εγκατάσταση, το κόστος σήμερα φθάνει περίπου στα 8000 – 10000 ευρώ, ανάλογα με τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν.

Με το πρόγραμμα «φωτοβολταικα σε στέγες» με το οποίο τοποθετείται ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και όλο το ρεύμα πωλείται στη ΔΕΗ η οποία αποζημιώνει τον χρήστη βάσει ταρίφας.

Μπορείτε να γίνετε αυτοπαραγωγός ενέργειας και να καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε ενώ ταυτόχρονα θα είστε συνδεδεμένος με το δίκτυο Ηλεκτρισμού.

Μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος με το οποίο καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε ενώ έχετε τη δυνατότητα να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο ηλεκτρισμού, με μπαταρίες λαμβάνεται ρεύμα όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

Οι χαμηλότεροι μηνιαίοι λογαριασμοί αποτελούν σημαντικά κίνητρα για την ηλιακή ενέργεια. Καθώς το κόστος φωτοβολταϊκών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώνεται κάθε χρόνο χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα στρέφονται όλο και περισσότερο στην ηλιακή ενέργεια.